miércoles, 10 de diciembre de 2008

L’Hospital es podria quedar sense el servei gratuït de teràpies naturals


La prova pilot sobre les medecines naturals en malalts de càncer i lumbalgia s’acabarà a finals d’any i no té la continuïtat garantida.

Els malalts de càncer i afectats per lumbalgia que s’han beneficiat de la prova pilot de teràpies naturals duta a terme a l’Hospital de Mataró es quedaran sense aquest servei gratuït a partir de l’any vinent. El programa pilot, iniciat al juliol del 2005, es clourà a finals d’any i, malgrat els bons resultats obtinguts fins ara, la seva continuïtat no està garantida. Fonts de l’Hospital de Mataró expliquen que en qualsevol cas, la unitat de medicines naturals continuarà funcionant en l’àmbit privat com fins ara, és a dir, de pagament. Segons recorden, la prova pilot endegada al 2005 per estudiar els beneficis de les teràpies naturals s’ha centrat en el tractament de malalts de càncer, mals d’esquena i malalties laborals


El PPC demana que es mantingui el servei.

En aquest sentit, el grup del PPC ha presentat una esmena al Pam del 2009 per tal que aquest servei continuí en funcionament. Els populars valoren positivament aquesta iniciativa que fins ara ha donat resultats “altament satisfactoris”. Dels estudis realitzats (que abracen el camp de l’oncologia i les malalties òssies i musculars) es desprèn que s’ha aconseguit una reducció d’un 50% del nivell de dolor que experimentaven els pacients, i s’ha reduït un 40% la medicació que prenien per fer front a la seva malaltia. Per això, lamenten que la Unitat de Medicines Naturals deixi de rebre la subvenció de la Generalitat quan a més, segons asseguren, té dos estudis pendents de realitzar: un amb persones que pateixen fibromiàlgia, i l’altre sobre la correcció de la mala posició fetal. Per últim, defensen aquest servei ja que permet abaratir costos al sistema sanitari, ja que no requereix de maquinària d’alta tecnologia per poder-se aplicar, i permet reduir també la despesa en medicaments.